Hlavní surovina: Mango
Mango je tropické ovoce. Používá se především v asijské kuchyni, často na výrobu různých dipů a omáček. Často u nás v obchodech koupíte mango, které je úplně tvrdé a zelené, ale vyčkejte a nechte ho při pokojové teplotě dozrát dokud nebude skoro žluté a měkké. Takové mango už bude mít správnou chuť. Říká se , že mango působí proti stresu, únavě a dokonce dokáže pomoct při nachlazení.
Ingredience řízečky
- pohanková krupice dvě lžíce
- tři lžíce kukuřičných lupínků
- dvě lžíce mandlí
- dvě lžičky kari koření
- lžička kokosu
- 1 malé vejce
- malé plechovka kokosového mléka (100 ml)
- 4 kuřecí prsa z BIO kuřete
1) Prsa nakrájejte na malé kousky a lehce naklepejte.
2) Namočte do kokosového mléka, které můžete smíchat s vajíčkem.
3) Mezitím si rozmixujte zbytek sypkých ingrediencí a přesypte do misky.
4) Postupně každý kousek masa obalte a přendejte na pekáček, který pokapete olivovým olejem. Dejte péct na 200 stupňů asi na 20 minut, dokud strouhanka není krásně zlatá.
Ingredience na omáčku:
- půl okurky
- mango
- šťáva z půlky citronu
- lžíce třtinového cukru
- lžička ústřičné omáčky
- stroužek česneku, rozmačkaný
- sůl
- hrst čerstvého koriandru
1) Mango rozmixujte tyčovým mixérem úplně do hladka
2) Okurku nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kostičky
3) Do rozmixovaného manga přidejte všechny ostatní ingredience, zamíchejte a podávejte k opečeným řízečkům.