O pomalém hrnci a o vaření v něm chystáme jeden samostatný článek, ještě před tím, že to všechno dám dohromady, chtěla bych s vámi sdílet další recept. Jeden už jsem sdílela na blogu Kuchařinky – Kuřecí Tariyaki – mělo velký úspěch.
Masové koule jsou ideální recept do pomalého hrnce a pomalý hrnec je ideální vařící nástroj pro někoho, kdo nerad vaří na poslední chvíli a rád si plánuje čas. Tenhle recept má super výhodu. Dopoledne naházíte všechno do hrnce a večer přijdete k hotovýmu a ještě ke všemu – teplýmu. Hrnec totiž udržuje konstatní teplotu jídla, dokud ho sami nevypnete nebo jídlo prostě nesníte Pro mě ideální, když se s dětma chystám na celodenní výlet a vím, že se večer vrátíme pěkně hladoví.
A o tom, jak se krásně propojí chutě omáčky s masem ani nemluvím!
Ingredience:
- 500g Mletého masa – můžete použít krůtí nebo mix vepřového a hovězího. Zkoušela jsem obojí a obojí se skvělým výsledkem.
- koření na ochucení masa: česnek, majoránky, oregáno, nasekaná bílá část jarní cibulky, sůl pepř… vše dle chuti. nešetřete.
- 1 vejce
- celé dva stonky bazalky vč. lístků
- jarní cibulka – zelená část nasekaná na drobno
- 200ml pasírovaných rajčat
- lžíce třtinového cukru
- lžička soli
- pepř
- oregáno do omáčky
- Nejtěžší práce bude vyrobit kuličky. Jak velké nechám na vás. Já je dělám jen o něco větší než je vlašský ořech. Maso ochuťte bylinkami, česnekem, přidejte vajíčko a osolte. Na bylinkách opravdu nešetřete. Jídlo, které se dělá v pomalém hrnci, potřebuje obecně víc dochucovat.
- Pak z ochuceného masa vyrobte kuličky a narovnejte ja na dno nádoby pomalého hrnce.
- Přijde pasírovaná rajčata, bazalku, lžíci třtinového cukru, pořádnou lžičku oregána, opepřete. přiklopte a nastavte hrnec na Slow Cook High. Uvidíme se zhruba za 6 hodin
- Hrnec se sám vypne a udržuje teplotu, dokud nepřijdete. Pak už stačí jenom servírovat. Masové koule se krásně propojí s omáčkou, jejich chuť se zjemní… uvidíte že budete překvapeni.
Můj multifunkční hrnec KitchenAid