Recepty na talířek

Jahodovo-tvarohová zmrzlina

Zmrzlina

Zmrzlina se k nám dostala někdy během 18. století. První zmrzliny se vyráběly hlavně z cukru, smetany a vajíček. Dnes už máme nepřeberné množství příchutí počínaje klasickou vanilkovou přes šmoulovou, až po zmrzliny se značkou známých čokoládových tyčinek. Kvalitní zmrzlina se strašně těžko vybírá, doporučuji ale, udělat si na doma vlastní zásoby. Nejen, že jakmile přijdou kamarádi máte je čím pohostit, ale můžete si být jisti, že v jahodové zmrzlině jsou opravdové jahody, smetana i tvaroh. Zmrzlina Vám může pomoci při různých zánětech hrdla nebo ústní dutiny, protože zabíjí bakterie a pokud ji uděláme z opravdového tvarohu a smetany, může být zdrojem vápníku a nebo – pokud ji uděláte z ovoce bude výborným zdrojem vitamínů v horkých letních dnech. 

Ingredience

  • asi 10 větších jahod + 4 větší zvlášť
  • 100 g tvarohu
  • 150 ml smetany
  • 85 g třtinového cukru

1)  Jahody zbavte stonku a nakrájejte na menší kousky a dejte do vyšší nádoby.

2) Zasypte třtinovým cukrem, přidejte tvaroh a smetanu.

3) Všechny ingredience společně rozmixujte tyčovým mixérem úplně ho hladka.

4) Směs nalijte do zmrzlinovače a nechte asi 10 minut míchat.

 

5) Mezi tím co se směs chladí vyberte ještě asi 4 větší jahody a nasekejte je na drobno. Po 10 minutách je přidejte ke zmrzlině a nechte ještě asi 5 minut míchat.

6) Nalijte do formiček na nanuky nebo dejte do uzavíratelné misky ještě na chvíli vychladit do mrazáku.

TIP: Pokud nemáte zmrzlinovač, dejte směs na zmrzlinu do kovové nádoby do mrazáku a míchejte každých 20 minut, aby zmrzlina zůstala nadýchaná.

postup2

Comments are closed.