Základní surovina: Ředkvičky
ředkvička je kořenová zelenina. Existuje několik druhů a tvarů. Kulaté šišaté, bílé a růžové i fialové. Obsahují mnoho prospěšných látek, vitamín C, vitamín B – ty vám pomůžou být silní proti nemocem. Ředkvičky také působí skvěle proti rýmě a kašli.
Možná jste nevěděli, že z ředkviček můžete jíst i listy. Jde z nich připravit např. salát. Ředkvičky jsou nejlepší čerstvě vytažené a celkem rychle vadnou, proto snimi pracujte co nejrychleji.
Ingredience na pomazánku:
-
asi 10 ředkviček
-
2 vajíčka
-
1 balení žervé
-
3 lžíce mascarpone
-
sůl
-
pepř
1) Vajíčka uvařte na tvrdo a nechte vychladnout.
2) Ředkvičky na chvíli trochu osolte a nechte stát, to protože pustí trochu vody a pomazánka potom nebude tolik řídká.
3) Smíchejte mascarpone a žervé. Nastrouhejte za pomocí dospělého všechny ředkvičky a přidejte je do směsi sýrů.
4) Nastrouhejte opatrně i vajíčka a také přidejte k sýrům. Trochu osolte, opepřete a zamíchejte. Teď už můžete mazat na chleba