Vyplouváme! Na hledání ztraceného pokladu budeme potřebovat hodně síly! Tu získáme hlavně z masa. To je plné bílkovin a po těch naše svaly v těle rostou Musíte ho ale vyvážit přílohou a trochou zeleniny. Ochutnali jste někdy sladký mladý hrášek? Chutná skvěle. Má slaďoučkou chuť a krásně křupe. Stačí ho na pánvičce promíchat s rozpuštěným máslem a trochou soli
Ingredience (3 – 4 porce):
- 300g kuřecích prsou
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje (cože, ještě ho nemáte? tak příště ho pořiďte, my s Lindou ho kupujeme třeba v Marks and Spencer. Jestli se u vás ještě neobjevil, pak můžete použít třeba arašídový nebo olivový)
- 1 lžíce třtinového cukru
- dvě lžíčky kari koření
- šťáva z půlky citrónu
- lžíce sezamu
- balení cukrového hrášku
- lžíce másla
- tři porce rýže – kolik jste zvyklí sníst, u nás je to asi 250g
1) Jako první nakrájejte kuřecí prsa.
2) Umíchej zálivku z sojové omáčky, sezamového oleje, kari koření, citrónu a trochy oleje. Nalij ji na maso a pořádně lžící vše pomíchej. Nech chvíli odležet.
3) Mezi tím si dejte vařit rýži podle návodu na obalu.
4) Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
5) Vezměte si špejli a společně s maminkou na ní napichujte kousky masa a skládejte do pekáčku vedle sebe.
6) Jakmile máte všechno maso na špejle napíchané, nalijte zbytek šťávy co zbyl v misce po masu s trochou vody po špízky. To proto, aby se až se bude péct nepřipekly a také nám vzníkne super omáčka k rýži.
7) Špízky posypejte sezamem a dejte do rozpálené trouby zhruba na 15 – 20 minut.
8) Maminka na troše másla (asi lžíce) opeče cukrový hrášek.
9) Servírujte kopeček rýže ozdobený pirátskou vlajkou a špízek položený na cukrovém hrášku. To bude síly!!!