Recepty na talířek

Kuřecí špízy přímo pro piráty

Vyplouváme! Na hledání ztraceného pokladu budeme potřebovat hodně síly! Tu získáme hlavně z masa. To je plné bílkovin a po těch naše svaly v těle rostou :) Musíte ho ale vyvážit přílohou a trochou zeleniny. Ochutnali jste někdy sladký mladý hrášek? :) Chutná skvěle. Má slaďoučkou chuť a krásně křupe. Stačí ho na pánvičce promíchat s rozpuštěným máslem a trochou soli

 

Ingredience (3 – 4 porce):

  • 300g kuřecích prsou
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje (cože, ještě ho nemáte? tak příště ho pořiďte, my s Lindou ho kupujeme třeba v Marks and Spencer. Jestli se u vás ještě neobjevil, pak můžete použít třeba arašídový nebo olivový)
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • dvě lžíčky kari koření
  • šťáva z půlky citrónu
  • lžíce sezamu
  • balení cukrového hrášku
  • lžíce másla
  • tři porce rýže – kolik jste zvyklí sníst, u nás je to asi 250g

1) Jako první nakrájejte kuřecí prsa.

2) Umíchej zálivku z sojové omáčky, sezamového oleje, kari koření, citrónu a trochy oleje. Nalij ji na maso a pořádně lžící vše pomíchej. Nech chvíli odležet.

3) Mezi tím si dejte vařit rýži podle návodu na obalu.

4) Rozehřejte troubu na 180 stupňů.

5) Vezměte si špejli a společně s maminkou na ní napichujte kousky masa a skládejte do pekáčku vedle sebe.

6) Jakmile máte všechno maso na špejle napíchané, nalijte zbytek šťávy co zbyl v misce po masu s trochou vody po špízky. To proto, aby se až se bude péct nepřipekly a také nám vzníkne super omáčka k rýži.

7) Špízky posypejte sezamem a dejte do rozpálené trouby zhruba na 15 – 20 minut.

8) Maminka na troše másla (asi lžíce) opeče cukrový hrášek.

9) Servírujte kopeček rýže ozdobený pirátskou vlajkou a špízek položený na cukrovém hrášku. To bude síly!!!

Comments are closed.