Vánoce za dveřmi, určitě se moc těšíte! Na klasické cukroví nemá smysl myslím sdílet recepty, protože takové jsou rodinným pokladem. Každý má ty svoje oblíbené a vaše maminka má určitě nějaké v šuplíku po babičce. Bezesporu jsou to ty nejlepší vanilkové rohlíčky nebo linecké cukroví jaké znáte, protože je Vaše cukroví My s Lindou máme tip na skvěle ozvláštnění vánočního stromku. Kandované pomeranče v čokoládě se dají použít také jako ozdoby na stromeček. Použijte ideálně BIO pomeranče a zbytek svařeného cukru můžete použít jako sirup do vody na perfektní domácí pomerančovou limču!
Ingredience:
- 1 velký BIO pomeranč
- 500g třtinového cukru
- kvalitní čokoláda (ideálně mléčná Lindt)
- dvě lžíčky vanilkové extraktu
- Pomeranč nakrájejte na co nejtenčí kolečka a pak na čtvrtky nebo na půlky. Tuhle práci udělá maminka.
- Pomeranče vlož do hrnce s trochou vody a třtinovým cukrem. Povař je asi 30 minut a nech vychladnout. (Tento krok můžeš opakovat ještě jednou).
- Vyskládejte pomeranč na pečící papír, zapněte horkovzdušnou troubu na 60 stupňů a dejte sušit. Nám to trvalo asi 2 – 3 hodiny.
- Jakmile je pomeranč suchý, nechte ho vychladnout a mezi tím si rozehřejte opatrně čokoládu. Maminka ti pomůže. Čokoláda se nejlíp rozpouští nad vodní lázní, hezky na parou. Jakmile se začne rozpouštět, tak ji sundejte a míchejte. Když se totiž zahřeje na moc vysokou teplotu, mohla by se srazit. Ohřívejte ji proto postupně.
- Teď přijde ta nejzábavnější část. Každý kousek pomeranče tak do jeho poloviny namočte do čokolády, nechte okapat a hezky zase položte na pečící papír a nechte čokoládu hezky ztuhnout.
- Kousky pomerančů můžete navěšet na vánoční háčky a ozdobit jimi stromek. Postupně tak budou mizet ze stromečku, protože si je celá rodina určitě zamilujete.