Celozrnné špagety s rajčatovou omáčkou
Ryby
je pravda, že každý z nás by měl jíst rybu alespoň 2 týdně! Maminky ale určitě ne vždy stihnou zajet do obchodu pro čerstvou rybu, a tak občas můžou sáhnout do špajzu a vytáhnout tuňáka Rio Mare. Ten je v plechovce a vždycky se postará o super večeři, když zrovna není čas. A kombinace s celozrnnými těstovinami? Ideální! Pojďte vařit společně, je to super zábava
Ingredience:
- 200g celozrnných špagety
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g pasírovaných rajčat
- hrst čerstvých cherry rajčátek
- 2 kávové lžičky třtinového cukru
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř
- tuňák Rio Mare
- Do vyššího hrnce dej vařit vodu na špagety. Nezapomeň ji osolit. V Itálii tvrdí, že na každý litr vody v hrnci by měla přijít jedna celá lžíce soli. Ale my budeme se solí šetřit, a tak bude stačit jedna lžíce na celý hrnec. Přiklop poklici a můžeš si začít připravovat omáčku na špagety.
- Nejjednodušší bude, když maminka bude pracovat u pánvičky a ty jí budeš podávat všechno potřebné.
- Nakrájejte na drobno, maminka už sama rozehřeje pánev, nalije do ní olivový olej a přidá nakrájenou cibuli.
- Ty mezitím nakrájej cherry rajčátka na půlky a pihoď mamince do pánve.
- Voda na špagety už se určitě vaří, teď do ní opatrně spusť špagety, přiklop pokličkou a nezapomeň občas zkontrolovat. Až spodní část trochu změkne, dobře je zamíchej, aby se celé ponořily.
- Otevři rajčatový protlak. (Jestlipak umíš otevřít plechovku? Ne? Je to docela náročné.)
- Maminka ti určitě ráda pomůže a hned potom nalijte společnými silami pasírovaná rajčata do pánvičky. Okořeňte solí, pepřem a bazalkou a nechte asi 2 minuty bublat. Maminka ti dá na lžičce trochu ochutnat, abys jí mohl říct, jestli je to dobré. Ochutnávej opatrně, ať si nepopálíš jazyk. Můžeš dochutit třtinovým cukrem.
- Nechte probublat dalších asi 5 minut a máte hotovo, stačí omáčku nalít na špagety a rozdělat plechovku s tuňákem a toho na omáčku přidat tolik, na kolik máte zrovna chuť!